verkorte opleiding

Doelgroep

Je bent als bijzondere veldwachter aan de slag en moet je competenties behouden door je geregeld bij te scholen. Je hebt een geldige legitimatiekaart.

Leerdoelstellingen

Als bijzondere veldwachter ben je een officier van gerechtelijke politie met beperkte politiebevoegdheid. Je moet erop toezien dat iedereen de geldende wetten eerbiedigt en je spoort misdrijven op binnen de grenzen van het gebied waarvoor je beëdigd bent. Om de vijf jaar volg je deze opleiding, zodat je op de hoogte bent van alle evoluties op het vlak van wetgeving, milieubeheer, enz.

Programma

 

De verkorte opleiding duurt 16 uur.

Je frist je kennis op over je bevoegdheden, opsporing- en vaststellingsbevoegdheid, samenwerking met de politie, het opstellen van een proces-verbaal, de inbeslagneming en het bewaren van voorwerpen en het recht om weggenomen voorwerpen te volgen, communicatievaardigheden, enz. Het herkennen en beheersen van een crisissituatie komen ook aan bod.

Aangezien je ook bepaalde bevoegdheden hebt op het vlak van fauna en milieubeheer, ga je ook voor deze materie stilstaan bij de laatste tendensen. Daarnaast krijg je een update van de laatste wetswijzigingen.

Waar en wanneer

Zie onder contacten op de websites van de provincies en politiescholen.

 

Copyright © 2019 - Vlaams Instituut voor de Bijzondere Veldwachter. All rights reserved.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now